Collectieve zorgverzekering afsluiten?

Een collectieve zorgverzekering is op vele manieren mogelijk. Sport u graag bij de sportschool? Het is mogelijk dat u uzelf collectief kunt verzekeren via uw sportschool. Zo heeft Fit for Free bijvoorbeeld collectieve afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Menzis. Werkt u in dienstverband voor een werkgever? Dan is er een grote kans dat uw werkgever een collectieve zorgverzekering heeft afgesloten bij een zorgverzekeraar.

Allerlei soorten verenigingen bieden een collectieve zorgverzekering aan waardoor u al snel de keuze kunt maken uit verschillende collectieve verzekeringen. Op de website Studenten Wegwijzer vindt u een handig overzicht van collectiviteitskortingen, overigens niet alleen voor studenten zorgverzekeringen.

Voordeel collectief verzekeren
Het voordeel van een collectieve verzekering is de prijs. Doordat er met meerdere mensen een contract wordt afgesloten bij een verzekeraar is de verzekeraar bereid een korting te geven op de premie. Deze korting zit meestal in de aanvullende verzekeringen. Hierdoor is een collectieve verzekering stukken goedkoper dan als u individueel een verzekering afsluit. Het voordeel dat u kunt behalen kan oplopen tot wel 20 procent.

Collectieve verzekering via uw gemeente

Wist u dat u met een laag inkomen bij heel veel gemeentes standaard kunt profiteren van korting op de zorgverzekering. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de regels bij de gemeente Amsterdam of Rotterdam. Uw eigen gemeente zal zeer waarschijnlijk ook een dergelijke regeling hebben getroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *