Natura of restitutieverzekering?

Zorgverzekeringen kunnen worden ingedeeld in twee categorie├źn. Er is de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering.

Naturaverzekeringen
Bij een naturaverzekering wordt door de verzekeraar bepaald waar u de zorg ontvangt die u nodig hebt. U hebt zelf niet de vrije keuze om te gaan en staan waar u wilt. De verzekeraar kiest bijvoorbeeld het ziekenhuis waar u naar toe moet voor een operatie. De verzekeraar kiest voor de aanbieders van de zorg waar men een contract mee heeft afgesloten. Door de contracten die men afsluit met de zorgaanbieders wordt het goedkoper voor de verzekeraar waardoor men in staat is de premie te verlagen van de verzekering.

Restitutieverzekeringen
Bij een restitutieverzekering hebt u meer vrijheid dan bij een naturaverzekering. Anders dan bij een naturaverzekering kunt u zelf kiezen waar u naar toe gaat voor de zorg die u nodig hebt. De kosten die in rekening worden gebracht door de zorgaanbieder krijgt u vergoed door de verzekeraar. U moet u dan wel laten behandelen door een erkend persoon of instelling zoals dat ook geldt bij een naturaverzekering. De premie van een restitutieverzekering is doorgaans duurder dan een naturaverzekering.

This Post Has One Comment

  1. Site

    Het verschil tussen naturaverzekering en restitutieverzekering zit vooral in de hoogte van de vergoeding die u krijgt als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij de Zorgbewustpolis krijgt u dan het minst vergoed en bij de Zorgkeuzepolis het meest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *