Overstappen zorgverzekering?

Ieder jaar gaan iedereen kijken of de zorgverzekering ergens anders niet goedkoper kan. Dat is verstandig. De premies wijzigen jaarlijks en u kunt veel geld besparen door te veranderen van zorgverzekering. Als u het ene jaar de goedkoopste zorgverzekering hebt dan kan het zijn dat u het volgende jaar veel duurder uit bent. Het is daarom verstandig om ieder jaar te controleren of u uw zorgverzekering wel wilt aanhouden.

Tot wanneer kan ik overstappen?
Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan maar eens per jaar. Als u wilt switchen van verzekeraar dan moet u dat voor 1 januari doen. Als u voor 1 januari uw zorgverzekering nog niet opgezegd hebt dan zit u nog een jaar vast aan uw huidige zorgverzekering. Als u dan nog geen andere verzekeraar hebt gevonden dan hebt u nog tot 31 januari om een andere verzekeraar te kiezen. U bent dan met terugwerkende kracht verzekerd voor de maand januari. Als u na 31 januari geen zorgverzekering hebt dan ontvangt u een boete.

Hoe kan ik overstappen?
U kunt zelf de zorgverzekering opzeggen van uw huidige verzekering. Als u de verzekering hebt opgezegd dan kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Bijna alle verzekeraars kunnen u helpen bij het overstappen. Als u een nieuwe zorgverzekering aanvraagt dan kan de nieuwe verzekeraar uw zorgverzekering bij de huidige verzekeraar opzeggen. Als u speciale behoeften hebt dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk over te stappen doordat er mogelijk een medische verklaring benodigd is voor aanvullende verzekeringen. Het overstappen werkt hetzelfde als bij een autoverzekering die u kunt vergelijken op Auto-verzekeringvergelijken.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *