Wat is de basisverzekering zorg?

Het is in Nederland verplicht om een basisverzekering zorg af te sluiten. Dit is wettelijk geregeld zodat iedereen zich verzekerd tegen zorgkosten. In de wet staat uitgelegd tegen welke kosten iedereen gedekt is met de verplichte zorgverzekering. Iedere verzekeraar is verplicht u als klant te accepteren tenzij u nog achterstallige betalingen hebt bij een andere zorgverzekeraar. Deze moet u eerst afbetalen voor u kunt overstappen.

Vergelijken van zorgverzekeringen
Alhoewel het wettelijk is geregeld dat u verzekerd moet zijn de premie is echter niet in de wet vastgelegd waardoor vergelijken loont. U kunt de premies van verschillende verzekeraars naast elkaar leggen om deze te vergelijken. Verzekeraars kunnen alleen met elkaar concurreren op prijs en kwaliteit waarbij de prijs het belangrijkste middel is. Doordat de voorwaarden van de basisverzekering gelijk is wordt het makkelijker gemaakt om te vergelijken.

Verschillen in premie
De premie van een zorgverzekering is onafhankelijk van leeftijd of gezondheid. Er kan echter wel een verschil in premie zitten voor een naturaverzekering of een restitutieverzekering. Als u de mogelijkheid hebt om u collectief te verzekeren, bijvoorbeeld via uw werkgever, dan kan u dat een behoorlijke korting opleveren op de premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *