Welke aanvullende zorgverzekering?

De aanvullende verzekeringen kunnen zorgkosten dekken die niet vallen onder de basisverzekering. Deze zijn niet verplicht zoals dat wel het geval is met de basisverzekering. U hebt zelf de keuze of u een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Of u dat nodig hebt is een andere vraag die u zelf in moet vullen. U hoeft zich natuurlijk niet verzekeren als u denkt dat het niet nodig is. De keuze van het wel of niet verzekeren tegen risico’s die niet onder de basisverzekering vallen is afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie.

Wat valt er onder de aanvullende verzekering?
De verzekeraar biedt u meestal meerdere aanvullende verzekering aan waar u uit kunt kiezen. Als u meerdere keren per jaar fysiotherapie nodig hebt dan kunt u dat laten verzekeren met een aanvullende verzekering. Zo zijn er allerlei zaken die u kunt verzekeren met een aanvullende dekking. Het voorkomt dat u voor grote kosten komt te staan dat niet gedekt wordt door de basisverzekering.

Aanvullende tandartsverzekering
Met een aanvullende tandartsverzekering kunt u bijvoorbeeld een bedrag of percentage terug krijgen wat u aan kosten maakt bij de tandarts. De basisverzekering vergoed deze kosten niet voor personen ouder dan 18 jaar. Aangezien bijna iedereen jaarlijks naar de tandarts gaat is dit de meest afgesloten aanvullende verzekering. Een tandartsrekening kan behoorlijk oplopen wat u voorkomt met een aanvullende tandartsverzekering.

Meer weten
Wilt u meer weten? Lees alles over aanvullende zorgverzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *