Zorgverzekeraars moeten premie week eerder kenbaar maken

De laatste paar jaar kregen zorgverzekeraars de gelegenheid om de premies en pakketten 6 weken voor het einde van het jaar kenbaar te maken. Dit wordt met ingang van 2017 en week eerder. Daar stemde het kabinet ruim een week terug mee in. De reden dat de zorgverzekeraars hun premies een week eerder kenbaar moeten maken komt door de gebrekkige tijd de Belastingdienst nu heeft om bij individuele gevallen de hoogte van de zorgtoeslag te bepalen.

Consumenten plukken ook de vruchten

Een week langere bedenktijd bij het overstappen van zorgverzekeraar is voor veel mensen erg welkom. Hoewel een week extra niet zo heel veel lijkt, is dat op 6 weken tijd toch een duidelijke verbetering stelt Jongerenzorgverzekering.nl: “We zien dat 6 weken een beperkte tijd is dat mensen hebben om zich in de materie te verdiepen. Het is bovendien al reeds een drukke periode met feestdagen als Sinterklaas en kerstmis. Daarnaast hebben mensen ook vaak het idee dat dit het enige moment is om van energieleverancier te wisselen. Tot slot gaat het hier om de gezondheid van mensen, iets wat men vaak niet overhaast wilt beslissen. Bij jongeren is dit minder een probleem, ouderen zijn zorgbehoevend en zijn daardoor huiveriger om te shoppen.”

Afgelopen jaar minder wisselingen van zorgverzekering

De extra week om over te stappen helpt ook zorgverzekeraars. Afgelopen jaar zijn er een vijfde minder mensen overgestapt dan het jaar ervoor. De veranderde regelgeving heeft betrekking op het jaar 2018, waar eind 2017 voor geshopt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *